goede houding om piano te spelen

Gemakkelijk en Snel Piano leren spelen

gerdadenadmirant Piano leren spelen Reactie plaatsen

een man die staande op een piano speelt

Gemakkelijk en snel piano leren spelen is iets dat veel mensen wel willen.

Vooral die combinatie van gemakkelijk en snel spreekt natuurlijk aan.

En waarschijnlijk denk jij dat die wens onmogelijk is.

Op het eerste gezicht lijkt dat ook zo, maar toch….

Er zijn zeker mogelijkheden. Bekijk snel of jij die kansen wilt grijpen!

Hoe gemakkelijk en snel piano leren spelen

Je vraagt je af hoe het mogelijk is om gemakkelijk en snel piano te leren spelen.

Af en toe hoor je vrienden die mooi kunnen spelen. Het lijkt bijna vanzelf te gaan en een beetje jaloers zie en hoor je het aan.

Voor mij niet mogelijk denk je dan. En je bedenkt wel eerlijk bij jezelf dat die vrienden misschien wel jarenlang les hebben gehad en ook heel veel tijd in het oefenen van de stukken hebben gestoken.

Wij met onze drukke agenda’s hebben daar helemaal geen tijd meer voor en je legt de wens om piano te kunnen spelen maar weer naast je neer.

Toch weet ik een manier om op een snelle manier wél jouw wens uit te laten komen.

Dat gaat met de online lesmethode op basis van akkoorden.

Ik vertel je daar graag iets meer over 🙂

Wanneer kun je gemakkelijk en snel piano leren spelen

Natuurlijk zijn er wel een paar voorwaarden te noemen bij gemakkelijk en snel piano leren spelen.

Je kunt dan denken aan:

  • Motivatie
  • Doorzettingsvermogen
  • Tijd
  • Een beetje geld

Motivatie

Motivatie heb je zeker nodig: niets gaat helemaal vanzelf natuurlijk. Jij wilt iets snel en gemakkelijk leren en dat kan zeker. Dat beloof ik!

Maar alles waar je voor wilt gaan en wat je wilt leren kost inspanning. En die inspanning wil je alleen gebruiken wanneer je gemotiveerd bent.

Gemotiveerd om piano te leren spelen vraagt om een doel. Welk doel wil je bereiken met piano spelen? Wil je meesterstukken van Bach of Beethoven of Mozart of een andere meester leren spelen?

componist musicus Bach

Dan moet ik je eerlijk zeggen dat je daar jarenlange lessen voor nodig hebt. En wanneer jij die motivatie hebt zal het je ook zeker gaan lukken.

Je zoekt dan een goede pianoleraar of muziekschool waar die lessen gegeven worden. Zij kunnen je dan ook vertellen hoe lang het gaat duren voordat je dat niveau hebt bereikt.

Reken daarbij op jarenlange studie waarbij je elke dag minstens een half uur moet oefenen. Natuurlijk moet je dan muzieknoten leren lezen en heel het muziekschrift je eigen maken.

Maar bij goede motivatie is het zeker te realiseren. Het valt echter niet onder de noemer gemakkelijk en snel piano leren spelen

Doorzettingsvermogen

Doorzettingsvermogen heb je bij veel doelen nodig. Dat geldt voor de sport, bij een studie, maar ook bij het leren bespelen van een muziekinstrument.

Niets gaat helemaal vanzelf. En hoewel ik propageer een manier te weten om gemakkelijk en snel piano te kunnen spelen, heb je altijd een dosis doorzettingsvermogen nodig.

piano spelen

Alleen scheelt het wel welke methode je gebruikt en langs welke weg je piano spelen je eigen maakt.

De online piano lessen op basis van akkoorden vragen minder van jou dan de traditionele methode. Je boekt ook veel eerder resultaat dat weer goed is voor meer motivatie.

Al binnen enkele maanden kun je jouw favoriete liedjes zelf spelen en valt de mond van je huisgenoten open van verbazing wanneer ze jou op de piano horen spelen.

En dat is natuurlijk iets dat jouw doorzettingsvermogen stimuleert en waardoor je verder wilt gaan om nog beter te worden.

Wist je trouwens dat je het ook uit kunt proberen op een keyboard?

Wanneer je nog niet zeker weet of het iets voor je is, is de aanschaf of het lenen van een keyboard een gemakkelijke eerste stap.

Tijd

Eerlijk is eerlijk: ook bij gemakkelijk en snel piano leren spelen komt tijd kijken. Wij kunnen niet toveren en van jou in een handomdraai een concertpianist maken.

De online pianocursus vraag van jou wel wat tijd. Maar je krijgt de lessen digitaal aangeleverd en kunt die lessen in jouw eigen vrije tijd volgen.

Dat is nu juist zo mooi van die online lessen. Geen afspraken op tijden overdag dat je aan het werk bent of andere bezigheden hebt. Maar je kunt de lessen volgen en piano leren spelen op het moment dat jij tijd en zin hebt.

jonge vrouw achter een digitale Roland Piano

En bovendien kun je die lessen herhalen wanneer het er nog niet goed in zit en krijg je voorspeel video’s die je talloze malen kunt bekijken.

Het kost je ook minder tijd dan wanneer je naar de muziekschool moet gaan voor de les omdat je de lessen thuis kunt volgen.

Een beetje geld

Je weet waarschijnlijk ook wel dat muzieklessen duur zijn. Mogelijk heeft dat jou wel wat tegen gehouden om er aan te beginnen.

Jarenlang lessen volgen van minstens 20 euro per les kost al snel duizenden euro’s. En niet iedereen heeft dat geld liggen, want het leven is duur en vraagt meer van ons dan piano lessen.

Het mooie van de online piano cursussen is, dat het verhoudingsgewijs veel voordeliger is. Er is al een cursus voor € 49,50 waar je veel leert. En een andere cursus, die wat uitgebreider is kost nog geen € 150

En dat terwijl ze jou ook de basisbegrippen bij brengen en dan al snel verder gaan met jou echt iets te laten leren waar je wat aan hebt.

Op die manier wordt ons thema “gemakkelijk en snel piano leren spelen” helemaal waar! En daar wil je voor gaan toch?

Verschillende cursussen voor gemakkelijk en snel piano leren spelen

En nu concreet de cursus die ik je wil aanbevelen.

Het gaat om de pianocursus Piano Pro van Steven Pruis.

Ook kun je kijken naar de online pianocursus van René Knops

Steven Pruis en René Knops zijn als 10 jarige jongens piano gaan spelen op een traditionele manier en later ontdekten ze dat het op basis van akkoorden veel sneller en gemakkelijker gaat.

Je kunt 10 lessen gratis downloaden of een proefles nemen en zo de proef op de som nemen.

Ik wens je veel succes bij het gemakkelijk en snel piano leren spelen!

Wil jij Piano leren spelen?

Muziek Cursus Gids Logo 2018

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een starterspakket cadeau!

 

Wil jij op een snelle en leuke manier Piano leren spelen?

logo muziekcursusgids

Ja, daar wil ik meer van weten!

jonge vrouw achter een digitale Roland Piano

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *