hand op klavier speelt akkoord

Waarom kiezen voor een online piano cursus?

gerdadenadmirant Piano leren spelen Reactie plaatsen

Jonge vrouw bespeelt een digitale Roland piano

Waarom een online piano cursus? Waarom niet! We zijn met zijn allen heel de dag online en zelfs wanneer we aan het werk zijn kijken we steeds opnieuw op onze smartphone.

De appjes, onze mail, Facebook, het nieuws, onze navigatie enz.  Alles bekijken we online!

Er zijn momenteel ook goede piano cursussen online te vinden, die goed én goedkoop zijn.

Kijk en luister je met me mee?

 

Een online piano cursus of anders piano leren spelen?

Ik heb zelf nog privé een pianoleraar gehad. Hij kwam bij ons elke week thuis om mij en mijn zusjes les te geven. Eerst speelde ik de oefeningen en liedjes die ik geleerd had door en hij luisterde en keek of het goed ging.

Sloeg ik de goede tonen aan en speelde ik in het goede ritme? Had ik de goede vingerzetting en was het tempo zoals het zijn moest?

Daarna speelde hij nog iets voor van een oefening die de week erna op het programma stond en soms moest ik ook wel wat technische oefeningen doen.

We hadden geen metronoom en regelmatig moest ik hardop tellen zodat ik in de maat bleef spelen of tikte ik met 1 voet op de grond…..

Ja, zo ging het vroeger! Maar nu gaat het meestal anders!

Hoewel er nog steeds kinderen naar de muziekschool gaan, om de grondbeginselen van de theorie te leren en daarna een instrument kiezen, zijn er nu veel andere mogelijkheden.

Ook de privéleraar bestaat nog steeds. Ik heb jaren in een zangkoor gezongen en de dirigent gaf overdag les aan leerlingen die orgel of piano leerden spelen.

Toch zien we dat tegenwoordig veel meer mensen kiezen voor een online piano cursus en daar is best iets voor te zeggen.

Natuurlijk heeft elk voordeel ook zijn nadeel en andersom, maar wanneer je de verschillen naast elkaar zet en de resultaten meet, dan kun je wel eens uiteindelijk voor de online piano cursus gaan!

Voor wie is een online piano cursus?

Een online piano cursus kan gevolgd worden door beginners en gevorderden. Heb jij nog nooit een pianotoets aangeraakt? Je kunt beginnen!

Heb jij in het verleden wel wat pianoles gevolgd, maar ben je het meeste weer kwijt geraakt? Welkom!

En misschien was jij al best een eind gevorderd, maar heb je het een poos niet meer gedaan? Je kunt het weer oppakken, want er is ook een cursus voor gevorderden.

Misschien vraag je: “Kan ik niet te jong of te oud zijn?” Ook dan kan ik je gerust stellen. Wanneer je kunt lezen en met internet kunt omgaan ben je oud genoeg en datzelfde geldt ook voor ouderen die evengoed op internet te vinden zijn.

Wanneer je toch twijfelt of het wat voor je is kan ik je alvast verklappen dat je de eerste 10 lessen gratis kunt downloaden. Je kunt de cursus dus gewoon zonder enig risico uitproberen

een digitale piano voor starters

Wat kan ik verwachten van de online piano cursus?

Over de inhoud van de online piano cursus zul je positief verrast zijn! Hoewel er in de cursus wel iets aan noten lezen en bladmuziek gedaan wordt is de cursus vooral gebaseerd op akkoorden. Dat maakt het piano leren spelen veel leuker!

Je speelt in korte tijd de liedjes die jij leuk vindt. De cursus gaat bovendien met zijn tijd mee. De actuele favoriete nummers van de radio worden geïntegreerd in de lessen van nu.

Zoals je weet vertellen beelden veel meer dan woorden. Ik wil je daarom één van de lessen laten horen en zien:

De inhoud van de online piano cursus van Steven Pruis

Ik laat Steven Pruis zelf aan het woord:

 • 10 essentiële basisvaardigheden om op een goede en snelle manier piano te leren spelen, wat je minimaal 50% van de tijd scheelt
 • 3 cruciale tips met betrekking tot je houding, waardoor je rugpijn en een verkeerd aangeleerd spel leert voorkomen
 • De grootste valkuil bij het beginnen met leren piano spelen die 7 van de 10 mensen gegarandeerd maken
 • Een vijf stappenplan bij het leren spelen met twee handen tegelijk
 • De drie meest gemaakte fouten tijdens het spelen met een voetpedaal
 • De 14 meest voorkomende akkoorden en de 3 meest voorkomende manieren om deze aan te slaan
 • Eens en voor altijd op een makkelijke manier uitgelegd hoe bladmuziek nu eigenlijk werkt en dat het niets meer is dan een exacte visuele weergave van het klavier
 • In totaal bijna 100 populaire en veel aangevraagde piano liedjes spelen
 • Drie essentiële vaardigheden om in een band te spelen of zang te begeleiden, die je in minder dan een uur onder de knie kunt krijgen
 • Geheime patronen herkennen om makkelijker te kunnen improviseren, waarmee je zelf liedjes kunt bedenken of bestaande liedjes kunt aanpassen

Hoe ziet de online piano cursus eruit?

Het duizelt je misschien van alles wat je in de cursus kunt leren. En je vraagt je af hoe die cursus er dan wel uitziet! Hier onder volgt wat je er allemaal voor krijgt:

 • 30 Lessen in E-books (ook uit te printen) Je hebt dan gewoon een boek voor je!
 • 30 bijhorende instructievideo’s online te bekijken, zodat je precies ziet en hoort wat je moet spelen
 • Meer dan 10 Bonuslessen met geheime tips & trics
 • Meer dan 70 na te spelen video’s waarin je toets voor toets een liedje leert spelen (constant worden er nieuwe liedjes toegevoegd)
 • Onbeperkt e-mail contact met je online pianoleraar
 • Niet tevreden geld terug (30 dagen)
 • Elke maand opzegbaar (ook na de eerste maand van 1 euro)
 • Eenmaal lid voor een lage prijs is nooit meer betalen per maand en er worden maximaal 12 maanden berekend!

Hoe gaat zo’n online piano cursus in zijn werk?

Het grote voordeel van zo’n online piano cursus is dat je ermee kunt beginnen wanneer je wilt. Bedenk je na het lezen van mijn artikel en het doorklikken naar de website van Steven Pruis: “Dat ga ik proberen!” en: “Dat lijkt me precies iets voor mij!”

Dan kun je je aanmelden en ontvang je gelijk een inlogcode om de eerste les te downloaden en je kunt van start! Zo simpel is het, al is het diep in de nacht! Denk alleen wel aan de buren natuurlijk 🙂

Je krijgt levenslang garantie en dat betekent dat je ook alle verbeteringen van lessen meekrijgt. Steeds zijn er nieuwe ontwikkelingen en ook weer meer actuele favoriete liedjes natuurlijk.

Ook wanneer deze basiscursus voor jou te gemakkelijk is, heb ik goed nieuws voor jou. Naast de basiscursus is er namelijk ook een cursus voor gevorderden. Het is de masterclass die op deze cursus een vervolg geeft.

Aanschaf online piano cursus

Natuurlijk wil je nu ook de prijs weten. Ik kan je alvast verklappen dat die een fractie is van wat je bij de muziekschool zou moeten betalen of wat de privé pianoleraar rekent.

Bovendien kun je ook nog kiezen uit één investering voor het totale pakket óf een 12 maandelijkse betaling waarbij je iets duurder uit bent. Nadat je heel de cursus betaald hebt houd je levenslange begeleiding van de pianoleraar.

Al een beetje nieuwsgierig geworden? Klik dan snel verder want er is een mogelijkheid om de eerste 10 lessen gratis te ontvangen!

Ook daarna, wanneer je de cursus hebt aangeschaft of 1 maand betaald hebt is het nog mogelijk de cursus terug te sturen. Maar waarschijnlijk is dat niet nodig en zul je zien hoe snel ook jij vorderingen gaat maken.

Mogelijk dat je al jaren een piano hebt staan en nu eindelijk weer de draad op gaat pakken: wat een feest! Of je begint er voor het eerst aan en bent nerveus en vraagt je af of het wel wat voor je zal zijn.

Weet dat meer dan 20.000 mensen je zijn voor gegaan! Ik zou zeggen: ga ervoor! Dit is je kans! Je ervaart vanzelf of deze manier van piano leren spelen je zal liggen. Je valt er geen buil aan en het is zonder risico’s.

digitale piano + digitale cursus

De online piano cursus voor gevorderden!

De online piano cursus voor gevorderden van PianoPro (zo heet de cursus van Steven Pruis) wordt de masterclass genoemd. Na het volgen van deze cursus kun je nog beter piano spelen. Hij sluit bovendien goed aan op de basis piano cursus van het PianoPro programma.

Ook wanneer jij op een andere manier hebt leren piano spelen kan deze masterclass iets voor jou zijn. Bij de aanschaf van deze cursus voor gevorderden ontvang je de basiscursus er gratis bij.

Dat is natuurlijk heel handig omdat je dan toch iets na kunt kijken van de manier waarop Steven Pruis de basis om piano te leren spelen heeft aangeleerd.

Het maakt namelijk best verschil of je piano hebt leren spelen op basis van akkoorden of gewoon met notenschrift en bladmuziek. Dat laatste wordt wel wat behandeld in de basiscursus maar niet zo grondig als dat jij het vroeger geleerd hebt.

Ook wanneer je de basiscursus hebt doorlopen is het mogelijk om de vervolgcursus aan te schaffen. Je krijgt dan korting op de masterclass.

moderne vleugel

Voor- en nadelen van het volgen van een online piano cursus

Ik wil voor jou nog even de voor- en nadelen van online pianoles op een rijtje zetten want je moet wel weten of het je echt wat lijkt.

Voordelen online piano cursus PianoPro

 • Je kunt altijd wanneer je er zin in hebt een pianoles volgen
  Pianocursus
 • Je leert sneller piano spelen omdat deze cursus is op basis van akkoorden
 • Dit is de gemakkelijkste manier om piano te leren spelen
 • In de cursus kun je ook noten leren lezen en kennis maken met bladmuziek
 • Je privé leraar online geeft snel antwoord op alle vragen die je hebt
 • De prijs is veel lager dan wat je moet betalen aan een muziekschool of een particuliere piano leraar
 • Je krijgt erg veel waar voor je geld en je kunt ook in 12 maanden betalen
 • Je hebt een lange proeftijd omdat je de cursus eventueel terug kunt sturen
 • Ook kun je de cursus voor meerdere personen gebruiken: de cursus blijft de cursus! Hij is dus op verschillende tijden en jaren te gebruiken, bijvoorbeeld voor meerdere kinderen als ze er aan toe zijn. Dan wordt de prijs wel erg laag!

Nadelen online piano cursus PianoPro

Natuurlijk zijn er ook altijd wel nadelen op te noemen bij een online piano cursus

 • Je moet wat zien in een online lesprogramma. Net zoals sommige mensen liever een gewoon boek in handen hebben dan een E-book is het even wennen wanneer je digitaal je lesmateriaal krijgt aangeleverd.
 • Maar het is mogelijk om de lessen uit te printen en op papier voor je neer te zetten.
 • Je mist het persoonlijke live contact met een piano leraar. Je krijgt wel online feedback via de mail en in filmpjes.
 • Maar er wordt meestal wel snel gereageerd zodat je ook weer kort daarna verder kan.
 • Een online cursus vraagt enige discipline van de leerling. Je hoeft niet weg voor pianoles, maar je moet er wel de tijd voor nemen en er niet van alles tussen laten komen.

Zoals je ziet zijn er meer voordelen dan nadelen en dat is ook begrijpelijk omdat deze cursus al door veel mensen is beproefd en bovendien steeds nog verder ontwikkeld wordt.

Persoonlijke ervaringen van cursisten met de online piano cursus

Robin is DJ en vertelt over pianocursus

Robin Leféber, DJ bij Radio 538: “Al jaren wilde ik leren pianospelen, maar steeds kwam het er niet van. Toen ik op de site van Pianopro terecht kwam werd ik toch nieuwsgierig en ben met de eerste stappen begonnen.

Stom dat ik dat niet eerder heb gedaan want het leert vrij gemakkelijk en het is onwijs leuk als je weer een stap verder kunt!
Groet, Robin”

Rian Adrichem ervaringsdeskundige piano cursus

Rian Adrichem: “Beste Steven, sinds eind vorig jaar volg ik jouw online lessen en sinds kort ben ik ‘lid voor het leven’. Ik ben ontzettend enthousiast, met name omdat ik mijn eigen tijd en tempo kan indelen.

Ik ben al sinds mijn jonge jaren (ik ben nu 61) met muziek bezig (accordeon, gitaar, piano, mondharmonica) en door jouw lessen begrijp ik pas dat klassieke muziek ook bestaat uit akkoorden . . . Wat een eye-opener !

Dat maakt het allemaal een stuk eenvoudiger! Met vriendelijke groet, Rian Adrichem”

Ben jij ook enthousiast geworden om met de online piano cursus aan de slag te gaan? Dat is helemaal te begrijpen en ik verwacht dat je net zo tevreden zult zijn als bovenstaande ervaringsdeskundigen!

Klik snel verder en ga aan de slag! De resultaten zijn vast boven verwachting!

Wil jij Piano leren spelen?

Muziek Cursus Gids Logo 2018

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een starterspakket cadeau!

 

Wil jij op een snelle en leuke manier Piano leren spelen?

logo muziekcursusgids

Ja, daar wil ik meer van weten!

jonge vrouw achter een digitale Roland Piano

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *